Altijd al sfeervol willen wonen? Wij ontwikkelen diverse nieuwbouwprojecten.

0412-206080

Cereslaan 26, 5384 VT Heesch

info@bvhontwikkeling.nl

Top

SFEERVOL WONEN IN HEESCH
Het Brabantse dorp Heesch is een kern van de gemeente Bernheze. De gemeente bestaat verder uit de kernen Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther en Vorstenbosch.


VOORZIENINGEN

Heesch biedt voor elke leeftijdscategorie goede voorzieningen. Er zijn verschillende supermarkten en restaurants te vinden. Daarnaast bruist het er van de lokale ondernemers met een uitgebreid aanbod van kleding tot en met uiterlijke verzorging. Verschillende basisscholen, sportvoorzieningen en een actief verenigingsleven maken het plaatje compleet. Ook aan evenementen en culturele activiteiten ontbreekt het niet. Voor het theater bezoek je Cultureel Centrum de Pas in Heesch. Op en om het dorpsplein worden regelmatig leuke activiteiten gehouden.


OMGEVING

Het dorp wordt omgeven door groen. Op loopafstand van Heesch vind je het Bomenpark. Een fijn stukje natuur om te wandelen of de hond uit te laten. De natuurgebieden de Hoge Vorsel en de Maashorst zijn tevens nabij. Wil je een keer wat anders? Bijvoorbeeld naar Den Bosch of Nijmegen? Dan zijn de uitvalswegen in de buurt.

 

START JOUW WANDELTOCHT IN ‘T BOMENPARK
Na een kop koffie de natuur in, of juist andersom. Dat kan bij ‘t Bomenpark, het restaurant dat ligt in natuurpark De Hooge Vorssel. Als wandelaar ben je hier wel even zoet.
Het park is immers onderdeel van de Maashorst, een 2.400 hectare groot natuurgebied dat veel verder strekt dan enkel de gemeente Bernheze. De huidige inrichting van het gebied heeft zijn wortels in de jaren zestig van de vorige eeuw. Toen werd besloten om geïsoleerde stukken natuur meer met elkaar in verbinding te brengen. Op die manier is het voor mens en dier een nog fijnere plek om te verblijven.
Wie goed om zich heen kijkt, ervaart de rijkdom van het landschap: naaldbos, houtwallen en heidevelden. Maar ook voor de boer is hier nog plek. Om de rust van de natuur aan den lijve te ondervinden, hoef je dus niet ver te reizen. Veel inwoners van Heesch weten dit en zijn hier te vinden om even uit te waaien. Dat maakt het tot een gezellige plek om in alle rust even bij te kletsen of nieuwe mensen te ontmoeten. Of je nu te voet, per fiets of te paard bent: jouw tocht begint hier.


HEESCH BIEDT TAL VAN ACTIVITEITEN EN BEZIENSWAARDIGHEDEN

Genieten van een lunch of diner en tegelijkertijd een indruk krijgen van de geschiedenis van Heesch? Bij Brasserie ’t oude Raadhuis ben je aan het juiste adres. Hoewel het pand uit 1838 stamt, zijn verschillende elementen ook nu nog herkenbaar. Denk bijvoorbeeld aan een oude kluis die behouden is. Hierdoor ben je weer even terug in de tijd, toen de burgemeester hier aan het werk was. Bourgondisch genieten en borrelen is ook mogelijk bij Restaurant en Bar Wolters. Het restaurant werkt met streekproducten en heeft een bijpassend wijnassortiment.
Als je geen genoeg kunt krijgen van oude panden, is het wellicht de moeite waard om verder te kijken dan het centrum van Heesch. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling rondom landgoed De Berkt aan de Kasteellaan. Onlangs nog hebben natuurgidsen in opleiding bij IVN Bernheze de soortenrijkdom in dit gebied zichtbaar gemaakt. Welke waterdiertjes leven er in de poel nabij het landgoed? Zowel de eenoogkreeft als de watersalamander zwemmen er rond. Bezoekers kunnen de steiger betreden en ze met een netje uit het water vissen. Ook tref je een diversiteit aan planten, vogels en – in de herfst – paddenstoelen aan in dit gebied. De levendigheid van het dorp op het moment dat er evenementen plaatsvinden, is een welkome aanvulling op de rust van de natuur. Zo kunnen liefhebbers van lekker eten en drinken met Heerlijk Heesch genieten van gerechten die zijn bereid door ondernemers uit Heesch en omgeving.