Altijd al sfeervol willen wonen? Wij ontwikkelen diverse nieuwbouwprojecten.

0412-206080

Cereslaan 26, 5384 VT Heesch

info@bvhontwikkeling.nl

Top

5 PATIO- EN 8
LEVENSLOOP BESTENDIGE WONINGEN

Het plan

Tussen Burgemeester Woltersstraat en Emmahof wordt na de sloop van een verouderde loods en woonhuis op een smal L-vormig perceel het nieuwe plan ‘Hof van Berchem’ gerealiseerd, voorheen ‘Woltershof’. Hof van Berchem bestaat uit 5 patio- en 8 levensloopbestendige woningen. Deze woningen zijn toegankelijk vanuit de Burgemeester Woltersstraat. De oriëntatie van de woningen is gericht op het binnengebied: ‘het hof’. De achtertuinen vormen de begrenzing van het gebied. Deze oriëntatie bevordert de sociale controle en ontmoeting tussen de bewoners. Het hof is autoluw en wordt grotendeels groen ingericht zodat het prettig verblijven is.

 

Een nieuwe naam

Nieuwbouwplan ‘Woltershof’ in Heesch heeft een nieuwe naam gekregen. Het terrein liggend aan de Burgemeester Woltersstraat, het Emmahof en in de buurt van de burgemeester van Hulstlaan gaat het ‘Hof van Berchem’ heten. Een verwijzing naar Johannes van Berchem, die van 1836 tot 1851 burgemeester van Heesch was.

PATIOWONINGEN - BOUWNUMMER 1 T/M 5

LEVENSLOOPBESTENDIGE WONINGEN - BOUWNUMMER 6 T/M 13

Johannes van Berchem

Oud-burgervader van Heesch

 

Voormalig burgemeesters met een eigen straatnaam: daarvan waren er in Heesch tot voor kort twee. Maar met de komst van het Hof van Berchem voegt Johannes van Berchem zich bij de illustere burgemeesters Adrianus Wolters en Antonius Van Hulst. Van Berchem was van 1836 tot 1851 burgervader van de gemeente Heesch. Daarmee was hij het laatste échte gemeentehoofd, want in 1851 trad de gemeentewet van Thorbecke in werking. Sindsdien is de raad het hoogste orgaan. Zo’n anderhalve eeuw na Van Berchems aftreden, in 1994, fuseerde de gemeente Heesch met buurgemeentes Nistelrode en Heeswijk-Dinther. Samen met de dorpen Loosbroek en Vorstenbosch ontstond in 1995 de gemeente Bernheze.

De makelaar

Walboomers-Timmers Makelaars begeleidt de koper in het kooptraject. Ook kun je er terecht voor een vrijblijvende waardebepaling van je huidige woning. Maak nu een afspraak, dan weet je binnenkort ook wat jouw huis waard is. Voor meer informatie bel: 0412-45 54 96.