Altijd al sfeervol willen wonen? Wij ontwikkelen diverse nieuwbouwprojecten.

Bel ons: 0412-206080

Kantoor: Canadabaan 16 (2e verdieping)
5388 RT Nistelrode

Mail: info@bvhontwikkeling.nl

Top

KRUISSTRAAT OSS PROJECT NIEUWBOUW

13 LUXE
APPARTEMENTEN IN HET CENTRUM VAN OSS

Het plan

BVH ontwikkeling is gestart met het ontwikkelen van 13 stadsappartementen in Oss. Dit appartementengebouw zal worden gerealiseerd aan de rand van de binnenstad en wordt o.a. voorzien van een open binnentuin en liftinstallatie. Er worden 2- en 3-kamerappartementen gerealiseerd, variërend tussen ca. 60m2 en 70m2. Het gebouw wordt voorzien van een karakteristieke gevel, welke goed tot zijn recht komt nabij een aantal andere prachtige panden in de Kruisstraat.
.

Met BVH ontwikkeling willen we graag inspelen op de behoefte van betaalbare woningen. Het is van groot belang dat ook aan deze doelgroep gedacht wordt. Aan de Kruisstraat in Oss gaan we 13 appartementen realiseren welke voor de verhuur op de markt zullen komen. Dit soort binnenstedelijke ontwikkelingen worden mede mogelijk gemaakt door de grote behoefte aan betaalbare woningen. De gemeente Oss denkt hier constructief in mee. Aan de Kruisstraat in Oss is besloten om de winkel op de begane grond te vervangen voor appartementen. Dit deel van de Kruisstraat valt buiten het kernwinkelgebied. De doelstelling is dat in het kernwinkelgebied de winkelpanden meer gevuld worden; vandaar dat BVH ontwikkeling er voor gekozen heeft op de beganegrond de appartementen te realiseren in plaats van wederom een winkel, met het bijbehorende risico op leegstand.
.

Houd deze website in de gaten voor meer informatie over dit project of like onze Facebook-pagina zodat je altijd gemakkelijk op de hoogte blijft.

OMGEVING

Appartementencomplex Cross ligt op een steenworp afstand van tal van voorzieningen in de Osse binnenstad.

Zo kunnen liefhebbers van kunst en cultuur terecht bij Museum Jan Cunen, dat gehuisvest is in een monumentale villa uit 1888. In het verlengde hiervan liggen de voorstellingen van theater De Lievekamp. Het aanbod van Cultuurpodium Groene Engel sluit hier naadloos op aan.

 

Natuurlijk leent het centrum van Oss zich ook uitstekend voor een hapje en een drankje. Of je er nu ’s middags of ’s avonds belandt. Brasserie La Colline is er voor iedereen en voor ieder moment. Lunchen in een ongedwongen sfeer kan bij bij H32.

 

In plaats van deze stadse levendigheid kun je ook kiezen voor een locatie waar meer rust heerst. Restaurant Clemens is zo’n plek midden in de natuur. Wandelen door bosgebied Vier Winden of Landerij Van Tosse. Of fietsen door Megen, Ravenstein, Lith of De Maashorst.

 

Oss verveelt dus niet snel. Mocht de verveling toch toeslaan, besef dan dat de stad centraal ligt. Met de trein ben je zo in Nijmegen of ’s-Hertogenbosch. Met de auto ook. De nieuwe Weg van de Toekomst zorgt voor een verbeterde aansluiting op het hoofdwegennet. Maar het is misschien nog wel fijner en gezonder om de F59 te nemen: de twintig kilometer lange fietsroute die Oss en Den Bosch met elkaar verbindt.

Het ontwerp

Aan de zijde van de Kruisstraat zullen over 3 verdiepingen 2 appartementen per verdieping gerealiseerd worden. Aan de andere zijde, de Nieuwstraat, worden 7 appartementen gerealiseerd.

Elk appartement heeft een eigen ruime buitenruimte, op de begane grond is dit in de vorm van een eigen tuin. De appartementen op de verdieping hebben balkons, gelegen aan de Kruisstraat of aan de andere zijde met uitzicht op het levendige Jurgensplein. Elk appartement heeft een ruime woonkamer / keuken, badkamer, berging/technische ruimte apart toilet en een of twee slaapkamers. De appartementen worden gerealiseerd volgens de laatste eisen, wat betekend dat ze niet worden aangesloten op het gasnetwerk. De warmte wordt geleverd door een energiezuinige warmtepomp en op het dak liggen zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat er aanzienlijk minder energie verbruikt zal worden, wat weer positief is voor het milieu en de portemonnee van de nieuwe bewoners.

Het hart van het pand wordt een gezamenlijke binnentuin waar bewoners elkaar op een ongedwongen wijze kunnen ontmoeten. Deze ontmoetingsfuncties zijn steeds meer van toegevoegde waarde.
.
Eenzaamheid bij ouderen, maar zeker ook jongeren, komt steeds vaker voor.
.
Dit is een van de drijfveren achter het definitieve ontwerp wat afkomstig is van Henk Ariens van Ariens CS architecten & Ingenieurs uit Oss.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en advies op maat? Neem dan contact op.